Annonce:

Jaguar smadrer banerekorden på Laguna Seca med XE SV Project 8

Banerekorder har aldrig været mere hot end lige nu – Jaguar vil også være med, så XE SV Project 8 har sat fartrekorden for sedan’er på Laguna Seca

Fra den 12. august har du ikke kunnet komme hurtigere rundt på Laguna Secas legendariske asfalt end en Jaguar XE SV Project 8, i hvert fald ikke hvis det skal foregå i en sedan.

Det har det engelsk-indiske bilmærke slået fast sammen med Motortrends racerkører Randy Pobst. Det er bare først nu, videodokumentationen lægges frem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Læserbil – Mød Kristians vilde Overkill Cupra

Hvor hurtigt gik det så? Jo, 1:37.54. Hvilket er et helt sekund hurtigere end den hidtidige rekordbil, en Cadillac CTS-V. Og faktisk sender Cadi’ens tid den helt ned på en tredjeplads – Alfa Romeos Giulia Quadrifoglio har i mellemtiden sat en 1:39.65-tid.

LÆS OGSÅ: Den store benzintest: Hvad skal du hælde i tanken, V-Power eller OK 100?

Apropos banerekord så ligner det noget PR, Jaguar godt kunne bruge. For salget af XE SV Project 8 halter nemlig gevaldigt, selvom produktionen er stærkt begrænset til bare 300 biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Prisen er da også til at tage og føle på. 149.000 britiske pund. Men til den pris får køberne heller ikke en standard XE’er, der bare er peppet lidt op. Nej, faktisk har Project 8 så lidt tilfælles med den originale XE, at Jaguar har måtte flytte rundt på bilens forlygter for bare at få plads til de enorme 265 millimeter brede fordæk.

At Project 8 oven i hatten bliver Jaguars sidste sedan med den fem liters kompressorladet V8, er faktisk lidt trist. Men heldigvis kan vi nyde omgangen her!

 

 

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler