Jaguar bygger rallybiler ud af F-Type Cabriolet

Det åbne kattedyr lever op til alle paragaffer i FIA’s rallyreglement

Annonce for Danmarks største bilmesse:

I år er det 70 år siden, Jaguar XK 120 var en ny bil. En bil, der gjorde sig så fremragende i rallyløb, at den som cabriolet’en ‘NUB 120’ faktisk også vandt.

Det fejrer den britiske fabrikant med den indiske ejer ved at lave endnu en topløs rallybil. Eller rettere har fabrikkens ingeniører bygget to F Type cabrioleter efter alle FIA’s rallyregler. Altså med bur, skålsæder, sekspunktsseler og en skumslukker. Bare for at nævne lidt.

LÆS OGSÅ: Brabus-behandling – Nu har Mercedes-AMG E63 S 800 hk

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Motoren er den to-liters, firecylindrede, som Jaguar i forvejen bruge i F-Type. Frihøjden er hævet, ligesom bremserne har fået lidt ekstra brede og dækkene har et mønster, der stå fast i rallysportsens eller meget skiftende underlag. Eller når der den hydrauliske håndbremse får bagenden til at danse gennem sving.

Og før du spørg. Nej, ingen af bilerne er til salg. Jaguar laver kun de to biler.  Til gengæld er de monsterfede, og der ér faktisk mulighed for at opleve dem i aktion. Jaguar lover nemlig at stille til start i forskellige rallyløb med de to topløse kattedyr.

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!