Annonce:

Isabella frygter EU dropper forbud diesel og benzin

Den svenske politiker Isabella Lövin er bange for, at EU dropper et forbud mod forbrændingsmotoren i 2035.

EU-valget er overstået. Men Isabella Lövin, der tidligere har siddet i Europa-parlamentet for partiet De Grønne, frygter, at det nyvalgte parlament bruger lejligheden til at skrotte forbuddet mod benzin- og dieselbiler fra 2035.

Det fortæller hun i et interview til Göteborgs-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Jeg er rædselslagen for det.

– Det vil tage lang tid at lave om. Men der er meget stærke kræfter lige nu, som ville elske at gøre det. Der skal vi være energiske og kloge for at sikre, at det ikke sker, siger Lövin.

LÆS OGSÅ: BYD’s nye hybridbil lover over 2.000 kilometer på én tank

Hun ved endnu ikke, om hun har fået en plads i det nyvalgte parlament. Men hendes parti kan notere sig, at der er blevet til tre pladser i den næste valgperiode, der strækker sig over 5 år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der er dog også politikere, som direkte er gået til valg på at få forbuddet mod forbrændingsmotoren ophævet. Bl.a. de tyske partier CDU og CSU.

Og Tysklands finansminister ser helst, at forbuddet forsvinder helt. For Christian Lindner handler det dog om teknologisk åbenhed.

Faktisk mener den tyske finansminister, at forbuddet står decideret i vejen for den teknologiske udvikling. Ligesom han ikke mener, at politikerne har ret til at blande sig i, hvilke biler bilisterne kører i.

Finansministeren er ikke den eneste, der har udtalt sig om forbuddet mod forbrændingsmotoren, siden det lykkedes EU at få det vedtaget. Et tidligere medlem af BMW’s bestyrelse mener ligefrem, at EU-parlamentet ombestemmer sig senest i 2026. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler