Annonce:

Ingen danske Teslaer er ramt af underlig fejl

Tesla blev i denne uge tvunget til at fejlmelde hele 2 millioner biler. I Holland, hvor de europæiske modeller godkendes, har man en forklaring på, hvorfor fejlen ikke er nået til Europa.

Tesla blev i denne uge tvunget til at fejlmelde 2 millioner biler. Eller så godt som alle biler, mærket har solgt i USA siden 2015. Siden har der været tvivl, om hvorvidt fejlen også får betydning for europæiske biler med Tesla-logo.

Men nej. Tilsyneladende går Teslaer på det europæiske marked – og dermed også dem med danske nummerplader – fri i denne omgang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Forklaringen har hollænderne, der lægger jord til Teslas europæiske hovedkvarter, et bud på. Fejlen, som Tesla i USA skal rette med stykke software, ligger nemlig i autopiloten.

Og måden, den teknologi er strikket sammen på i Europa, er ikke den samme som i USA. Hollandske RDW, der tildeler og holder øje med Teslas europæiske typegodkendelser, siger, at autopilot-funktionen i Europa er forskellig fra den i USA.

LÆS OGSÅ: Tesla risikerer at miste sin licens til at bygge biler

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Forskelligheden er der, selvom Teslas autopilot både i USA og Europa er klassificeret som et ‘selvkørende’-system på niveau 2 ud af 5.

Der, hvor den afgørende forskel ligger, er i de ting, som er tilladt for systemet. Overvågning af chaufføren og advarselssystemet er eksempelvis anderledes herhjemme, siger en RDW-repræsentant til Reuters.

Fejlrettelsen, som Tesla nu skal rulle ud i USA, betyder blandt andet, at bilerne skal hyle højere i tilfælde af advarsler. Men det er altså ikke nødvendigt herhjemme.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler