Annonce:

Ikonisk BMW-detalje vender tilbage efter 44 år

Ikke siden 1980’erne har der været en BMW på gaden med en lille vertikal kølergrill. Eller nyrer som tyskerne siger. Det ændrer sig i de nye Neue Klasse-biler.

Er der noget, der er genkendeligt på en BMW, er det – måske lige på Hofmeister-knækket i C-stolpen – kølergrillen. Eller nyrerne, som tyskerne siger.

Designelementet har de seneste år fået massiv kritik. Blandt andet blev den seneste aftapning af BMW M3 kaldt ‘kanintænder’, da den, som mærket kalder G80 internt, kom frem i 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men for BMW begyndte det faktisk med de vertikale nyrer allerede i 1936 på den åbne 328. Det er snart 90 år siden.

Og nu vender den udformning af kølergrillen altså tilbage. Helt præcist sker det på BMW’s nye elektriske SUV, Neue Klasse X.

LÆS OGSÅ: Ny afgift rammer bilister 1. januar – minister er stolt

Indtil videre er bilen bare et koncept. Men vi kan roligt regne med, at det, som BMW’s forskellige presseafdelinger verden over i dag har sendt ud til journalister, i hvert fald ligner produktionsudgaven.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge BMW i Danmark er der tale om en elbil med 800 volts ladeteknologi. Noget, der ifølge mærket selv reducerer ladetiden med 30 procent.

Nøgternt set har den nye elbil slet ikke brug for nyrerne ude i fronten. I hvert fald ikke til køling. BMW har alligevel valgt at beholde dem.

“Nyrerne giver sammen med forlygterne en lyseffekt, der aktiveres, når føreren nærmer sig bilen”, oplyser den danske importør i en pressemeddelse, der også fortæller, at Hofmeister-knækket i C-stolpen videreføres på bilen.

Konceptbilen regner BMW at kunne færdiggøre så hurtigt, at serieproduktionen er klar allerede næste år. Tyskerne lægger ud med to Neue Klasse-biler.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Ud over denne SUV kommer der en sedan på størrelse med den nuværende 3-serie. Inden for to år vil BMW dog rulle yderligere seks biler på Neue Klasse-platformen ud på vejene.

Læs flere nyheder fra og om BMW lige her!

Ikonisk BMW-detalje vender tilbage efter 44 år

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler