I dag er det to år siden Sabine Schmitz døde

Sabine Schmitz er død
Foto: RSRNurburg

Dronningen af Nurburgring gik bort 16. marts 2021. 

Der var ingen, der kendte ‘det grønne helvede’ alias ‘Nordsløjfen’ alias Nürburgring, som Sabine Schmitz gjorde. Desværre gik Dronningen af Nürburgring, som hun også blev kaldt, bort alt for tidligt.

LÆS OGSÅ: På mandag er det slut: benzin- og dieselbiler forbydes på denne vej

Reklameblok:16.marts 2021 tabte hun desværre kampen til kræft. Inden da kæmpede Sabine Schmitz dog for at holde humøret højt. Både hos sig selv og blandt de mange fans som fulgte hende på de sociale medier.

Sabine Schmitz var en kæmpe stjerne, som for alvor slog folkeligt igennem, da hun i 2005 viste Top Gear, hvordan man får en Ford Transit rundt på den 20,8 kilometer lange bane på mindre end 10 minutter. År senere blev hun også en del af værtsholdet på programmet.

Sabine var Nürburgring
Sabine Schmitz var Nürburgring, og Nürburgring var Sabine Schmitz. Så uløseligt hang den hurtige kvinde og verdens nok mest berømte racerbane sammen. Inden sin alt for tidlige død som bare 51-årig nåede hun at køre over 30.000 omgange på bane. Meget passende blev hun også den første kvinde, der vandt banens 24 timers-løb. Det skete i 1996 og 1997.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Nürburgring har mistet den mest kendte, kvindelige kører. Sabine Schmitz døde alt for tidligt efter længere tids sygdom. Vi vil savne hende og hendes muntre væsen. Hvil i fred, Sabine, stod der på racerbanens Twitter-profil ovenpå nyheden om hendes død.

I juni måned 2021 opkaldte Nürburgring officielt et sving på banen efter den kvindelige racerkører. Sabine Schmitz Kurve er svinget, der forbinder afslutningen af Grand Prix-banen med Nordsløjfen.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk