Annonce:

Hyundais nyeste bil kan køre sidelæns af sig selv

Problemer med parallelparkeringer hører måske snart fortiden til. I hvert fald i Hyundais kommende modelprogram… måske

Let’s face it – vi ved ikke om bilen her bliver til noget. Det ved Hyundai nok heller ikke selv. Men det nye Ioniq 5-koncept ryder i hvert fald en manøvre, som volder mange bilister store problemer, af vejen.

Mobion hedder bilen. Og den kan helt bogstavelig talt køre sidelæns – altså helt selv. Hyundai kalder systemet e-Corner. Men de er ikke begejstret for at fortælle alt for meget om det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Vi skal blot vide, at ingeniørerne nu har fundet et styreudslag, som vi ellers kun ser muligt på driftbiler. Og endda endnu vildere.

Hjulene styres af den samme elmotor men individuelt. Det betyder ikke alene en legende let parallelparkering, men også at hjulene kan vende bilen 360 grader om sig selv.

LÆS OGSÅ: Lukket bilmærke får bøde på 306 millioner kroner

Ud over den individuelle styring af hjulene siger Hyundai, at Mobion kan lyse fodgængerfelter op. Ligesom baglygterne kan advare bagfrakommende og forhindringer forude. Eksempelvis fodgængere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det er ikke første gang, sydkoreanerne viser e-coner-systemet frem. Det gjorde de også i april 2023. Den var det også en Ioniq 5 der blev brugt som eksempel.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler