Hvad?! LADA Niva til salg for latterligt mange penge

Gammel russisk Paris-Dakar-bil skal under auktionshammeren til en vanvittig vurdering

Den har været i produktion længere end Mercedes G-Klasse. Men til forskel fra det tyske 4×4-ikon, koster en ny Lada Niva (eller 4×4 som russerne har så originalt har omdøbt den) lige omkring 104.000 russiske rubler eller 100.000 danske kroner.

Reklameblok:Borset fra dette eksemplar som skal under auktionshammeren den 5. september hos RMSothebys. Men okay, bilen er så heller ikke ny. Faktisk er den hele 39 år gammel. Dét, og så den lille detalje at bilen har deltaget i 1981-udgaven af rallyløbet Paris-Dakar, gør, at auktionshuset mener, at russerslæden skal koste et sted mellem 50.000 og 75.000 dollar.

LÆS OGSÅ: Bygges kun i 40 styk: Her er Bugatti Divo med 1.500 hk

RMSothebys oplyser endvidere, at det LADA’en med nummer 167 på dørene kun har haft to ejere i sit ellers lange liv. Døre der ligesom kølerhjelm og bagklap er lavet at plastik.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Hvad angår præstationerne fra Paris til Dakar i 1981, er de vist ikke værd at skrive hjem om for lige denne LADA. Auktionshuset oplyser dog, at en anden NIVA indtog trejdepladsen i løbet det år. Så lidt må da være om den robuste russer.

At få denne her røde svend tilbage i en nogenlunde tålelig stand, kommer nok til at koste lidt kroner. Det skulle da også være mærkeligt, hvis hammerslaget overhovedet nærmer sig vurderingsprisen. Men, men.. lad os nu se.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk