Reklame:

Her vil ny lov forbyde benzinselskaber ‘at tjene for meget’

Benzin- og dieselpriserne er skyhøje i øjeblikket. Og det ikke kun i Danmark.

Selvom hverken en liter benzin eller diesel koster 20 kr. i øjeblikket, gør det stadig ondt på rigtige mange bilister, når bilen skal fylde op. Og nu vil den stat i USA, hvor brændstof i forvejen er absolut dyrest, indfører et loft på priserne.

LÆS OGSÅ: Venstre-minister: Bilisterne skal betale MERE i afgift

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


I hvert fald ser Californiens politikere nu på, om man kan lægge et loft over, hvor meget benzinselskaberne må tjene på fossilt brændstof. Det skriver Carscoops.

Det foreslået prisloft kommer efter, at det længe har stået klart, at benzin og diesel – selvom den ikke er anderledes – er meget dyrere i Californien end de fleste andre af USA’s delstater.

Helt konkret foreslår nogle politikerne nu, at delstaten skal have adgang til raffinaderiernes prislister.

På den måde vil politikerne kunne tjekke, om benzinselskaberne i sidste holder pumpe-priserne kunstigt høje. Enhver pris over et tilladt profitmargin vil blive meldt til statens Attorney General – det der svarer til en justitsminister på statsniveau.

Reklameblok:
Forslaget mødes dog også af kritik. Andre mener nemlig, at det er skattetrykket og ikke benzin- og dieselpriserne den er gal med. Det bør politikerne hellere se på i stedet for at gå efter benzinselskaberne.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?