Her vil Nürburing bruge 82 millioner kr. – “Men det redder liv”

Et af verdens absolut fedeste og farligste steder bliver med en kæmpe investering nu lidt mere sikkert.

Det seneste projekt på verdens måske mest berømte racerbane er lidt mere omfattende en den årlige asfalt-lapning. Folkene bag Nürburgring vil nemlig bruge hele 11 millioner euro svarende til 82 millioner danske kroner på lys. Det oplyser banens ejere i pressemeddelelse.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Så dyrt er det at køre galt i ‘det grønne helvede’

Men lys der forhåbentlig hindrer ulykker og i sidste ende redder liv. Hele vejen rundt på den 20,8 kilometer lange Nordsløjfe skal der nemlig opstilles digitale flagposter, som kan advare om ulykker forude. Desuden skal der lægges fiber-kabler, opsættes HD-kameraer og nødsystemer i tilfælde af strømsvigt.

Officials i 95 år
Lige indtil nu har i hvert fald flagposten i banes 95-år lange historie været bemandet med officials. Arbejdet begynder denne vinter. Banefolkene forventer, at Nordsløjfe er fuldt ud digitaliseret, når der åbnes for de første offentlige trackdays – de såkaldte touristen fahrten – i 2025.

Reklameblok:Nürburgring er kendt for sin næsten totale nultolerance, når det kommer til kørefejl. Af samme grund svømmer internettet i compilation-videoer fra banen i det vesttyske. For når banen har åben. går det nærmest på daglig basis galt i større eller mindre grad for gæsterne.

Barriererne bliver der – så vidt vides – ikke rykket på. Det drejer sig ‘kun’ om digitalisering af banen. Blandt andet i form af de digitale flagposter.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk