Her vil man forbyde nye benzin- og dieselbiler allerede i 2030

I Californien vil man forbyde salget af nye diesel-og benzinbiler allerede i 2030. England vil det samme.
Foto: Charlotte Stowe

Staten Californien er ikke meget for benzin- og dieselbiler. Og nu taler statens politiske flertal om at fremrykke et fossilforbud med fem år.

Egentlig skal det først ske, at Californien forbyder nye diesel- og benzinbiler i 2035. Det har man allerede vedtaget. Men nu taler statens politiske flertal om at rykke den dato tættere på end hidtil planlagt.

Det er demokraterne i staten, som har sendt forslaget om at forbyde fossilbiler tidligere end planlagt til statens guvernør Gavin Newsom. Han skal nu beslutte sig for, om han vil sætte sin underskrift og gøre forslaget til lov.

Det skriver Drivetribe.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Spørgsmålet er så, om det at skubbe forbudsdatoen frem vil ramme dem, som ikke har råd til en elbil, uforholdsmæssigt hårdt. Men faktisk er Californien ikke det eneste sted, hvor man vil udrydde diesel- og benzinbiler med lynets hast.

I England har man samme planer, og lige nu debateres det vidt og bredt, om det er det rigtige at gøre.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk