Reklame:

Her vil de forbyde salget af nye elbiler i 2035

Ligesom EU og bl.a. Californien vil forbyde nye fossilbiler, vil den amerikanske stat Wyoming forbyde nye elbiler fra 2035.

Det handler om at beskytte arbejdspladser. Af samme grund har politikere i den amerikanske stat netop fremsat et lovforslag som skal forbyde salget af nye elbiler fra 2035. Det skriver flere medier heriblandt Carscoops.

LÆS OGSÅ: Denne diesel og benzin forbydes 5. februar

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

2035 er har andre stater som New York og Californien omvendt sat som skæringsdato for et forbud mod nye benzin- og dieselbiler. Et lignende forbud ønsker EU at indføre i de 27 medlemslande.

Over for Cowboy State Daily bergunder Wyomings senator Jim Anderson lovforslaget med, at staten ikke har de råstoffer, som skal bruges til blandt andet elbilernes batterier. Samtidig, siger senatoren, har fossilmotoren ‘skabt utallige job i netop Wyoming’.

Desuden, anfører senatoren, vil man i Wyoming – hvor der blot på bor 600.000 – ikke kunne opbygge samme infrastruktur til elbiler som i eksempelvis Californien. På den anden side er Wyoming den ottende største olieproducent i hele USA.

Rent symbolsk
Fra staten sendes der mere end 85 millioner tønder olie på markedet hvert år. Desuden anslås det, at der i øjeblikket er 65.000 job i staten alene på grund af olieindustrien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Jeg bryder mig ikke om, når andre stater prøver at påtvinge nogen en teknologi som endnu ikke er klar, siger senator Brian Boner.

Boner anerkender, at loven – hvis den går igennem – kun vil have en symbolsk betydning. Men senatoren forsvarer sig med, at ‘det er en vigtig diskussion at tage’.

Det er nemlig helt frivilligt – både nu og efter den nye lov eventuelt bliver vedtaget – , om bilforhandlere i Wyoming ønsker at stoppet eller begrænse salget af elbiler, så disse er helt udfaset i 2035. Men politikerne i staten ser gerne, at det sker.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?