Her er den Audi-film, du ikke må se

Audi i USA brugte vanvittigt mange dollars på en reklamefilm med stjerner som Tom Kristensen og Walter Röhrl på rollelisten - alligevel er filmen allerede forsvundet. 

Audi i USA brugte vanvittigt mange dollars på en reklamefilm med stjerner som Tom Kristensen og Walter Röhrl på rollelisten – alligevel er filmen allerede forsvundet. 

Det er ikke længe siden, at Audis amerikanske afdeling bestemte sig for at bruge en pokkers masse penge på en forlænget reklamefilm. Alligevel er den efter blot dages liv på nettet forsvundet som dug fra solen.

Hvorfor er der ikke rigtig nogen som ved.

På rollelisten optræder ellers legendariske Audi-chauffører som Walter Röhrl og vores egen Tom Kristensen. Men nej, det synes Audi USA altså ikke, at vi skal se.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ikke alligevel i hvert fald.

Listen af medvirkende biler er ellers både lang og imponerende. Et S1E2 Group B-monster, en R18 LMP1-bil fra 2018 og den eneste overlevende Auto Union Group C Grand Prix-racer triller over skærmen. Altså bare for at nævne filmens absolut største stjerner på fire hjul og to ben.

Ses vi til Auto Show?


Det hele handler om én stor vandballon-kamp. Filmen blev lagt på Youtube d.18 august, men allerede én uge senere blev den markeret som ‘privat’. Hvilket betyder, at folk uden et særligt ikke længere kan se med.

Og sådan er det stadig for filmen med titlen ‘Led Balloon’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Audi har sagt ‘nej tak’
Hos Tire Meets Road har man angiveligt fundet en kommentar, som kaster lidt lys over sagen. For det skulle være Audi i Tyskland, der har bedt sit amerikanske datterselskab om at fjerne filmen.

Tyskerne forstår tilsyneladende ikke meningen med filmen, og vil ikke have at mærkets biler forbindes med ‘den slags’.

Det skal dog for en god ordens skyld nævnes, at kommentaren nu også er fjernet.

Men.. Internettet glemmer selvfølgelig aldrig. Derfor er filmen allerede lagt på Youtube igen. Dog ikke af Audi selv.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk