Endelig! Nu kommer filmen om Enzo Ferrari

X-Men-stjernen Huge Jackmann skal spille selveste Enzo Ferrari i en film om den ikoniske bilboss’ liv – optagelserne begynder næste forår

Arbejdstitlen er blot Enzo. Men den korte titel tiltrods har en spillefilm og Ferraris grundlægger længe være planen – bare uden at blive til noget. Altså før nu. Det skriver Formula 1.com.

Og det blive ikke en Hr. Hvem som helst, der skal skrue filmen sammen. I instruktørstolen kommer Michael Mann nemlig til at sidde. Han var også involveret i den Oscar-vindende Le Mans 66 fra sidste år med Christian Bale i hovedrollen som racerkøreren Ken Miles.

Selvsamme Christian Bale bærer da også en del af skylden for, at filmen endnu ikke er blevet til noget. Han sprang nemlig fra rollen som Enzo Ferrari for tre år siden.

Ferrari F40 var den sidste Ferrari, som Enzo Ferrari himself så forlade samlebåndet. Nu kommer spillefilmen om verdens måske mest berømte italiener endelig!. Foto: Will ainsworth

LÆS OGSÅ: What?! Nu får nordmændene penge for at købe veteranbiler

En svær tid for “il Commendatore”
Selve filmen tager udgangspunkt i 1956. Et på mange måder svært år for Enzo Ferrari. Hans scuderia var i alvorlige, økonomiske vanskeligheder, og på det personlige plan oplevede Ferrari også en tragedie, da det var samme år, hans søn Dino gik bort i en alder af blot 24.

Får Huge Jackmann rollen, vil han ikke være den eneste, der har spillet Enzo Ferrari på det store lærred. Italianeren Sergio Castellitto portræterede ‘il Commendatore, en titel som Ferrari fik tildelt tidligt i sit liv, i en biopic fra 2003. Mens Remo Girone spillede den ældre Enzo for en kort bemærkning i Le Mans ’66

Film baseret på ‘kritisk biografi’
Den kommende spillefilm om Enzo Ferrari bliver baseret på biografien med titlen ‘Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene’. En bog af journalisten Brock Yates, der personligt kun mødte Ferrari én gang, men som ikke desto mindre går kritisk til figuren Enzo Ferrari og dennes historie.

Bonusinfo: Enzo Ferrari var én underskrift fra at sælge hele sit livsværk til Ford. Men han sagde bestemt nej, da Ford ville tage kontrollen med fabrikkens motorsportsprogram fra ham. Episoden er efterfølgende blevet til en legendarisk del af fortællingen om Ferrari. Se den gengivet i Le Mans ’66 herunder.


Reklame: