Her blitzede politiet 5.000 bilister samme sted på én uge

Foto: presse-fotos.dk

En af de travleste uger på Boosted sidste år faldt underligt nok sammen med Roskilde Festival-ugen.

Boosted-redaktionen har både set og hørt om det meste på fire hjul. Også når det kommer til de love, bilister skal følge (og nogle gange blæser på, red.). Alligevel kom særligt én uge i juni bagpå.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det samme skete i øvrigt for Midt- og Vestsjællands Politi. For hele 5.000 bilister blev blitzet af de fotovogne, som politikredsen havde stillet op langs udvalgte punkter på Holbækmotorvejen i forbindelse med festivallen.

LÆS OGSÅ: Nu bliver disse biler MARKANT dyrere for danskerne

Alt sammen for at holde øje med, om bilisterne på strækningen respekterede den midlertidige, men meget begrænset hastighed på 80 km/t. Og det var der altså rigtige mange som ikke ikke gjorde.

Reklameblok:Skilte-kritik væltede ned over politiet
Det betød både bøder, klip og betingede frakendelser. Ja, faktisk blev der endda kørt så stærkt, at nogle bilister mistede kørekortet på stedet. En enkelt vanvidsbilist kørte også i fælden.

– Man kan sige, at vi er ærgerlige over, at nogen fortsat kører for stærkt, når vi nu både har skiltet derude og annonceret det forud for festivalen, sagde kommunikationschef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Thomas Kristensen, til Ekstra Bladet i sommer.

Efterfølgende klagede flere bilister over dårlig skiltning på motorvejen. Også på Boosteds sociale medier. Det fik os til at spørge Midt- og Vestsjællands Politi, om der kunne være noget om snakken. Men det mente politiinspektør Henrik Mikkelsen ikke var tilfældet.

Reklameblok:

– ATK-bilen var opsat i en særlig indrettet måleplads umiddelbart efter afkørsel 12. Målingen blev gennemført af ATK-operatør, som gennemkørte Holbækmotorvejen 2 gange forud for målingens opstart. Begge gange konstaterede operatøren, at 110 km/t tavlen var ophævet i slutningen af tilkørselsrampen, ligesom operatøren konstaterede, at 80 km/t tavlen var opsat i slutningen af rampens højre side.

Hastighedsgrænsen blev i øvrigt indført, fordi politiet har kedelige erfaringer med, at festivalgæster i løbet af Roskilde-ugen render ud på motorvejen. Efter Roskilde-gæsterne var forduftet, blev både den midlertidige hastighedsgrænse og kontrol ophævet.

Foto: presse-fotos.dk
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk