Reklame:

Her blev 1.008 bilister blitzet – en mister både kørekort og bil

Det er for en sikkerheds skyld, at Midt-og Vestsjællands Politi i forbindelse med Roskilde Festival har lavet Holbækmotorvej om til en 80-zone, siger de.

Midt-og Vestsjællands Politi har travlt i disse dage. Både på og uden for Roskilde Festival på Roskilde Dyreskueplads. Uden for området har Holbækmotorvejen siden fredag morgen i sidste uge været en 80-zone.

Og lige siden er rigtigt mange bilister kørt i den fælde. Der er allerede skrevet bøder ud til tusindevis af bilister, og mandag kørte endnu flere til blitz, klip og betingede frakendelser, da politiet holdt klar med fotovogne to gange i løbet af dagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: Find en anden vej – Lørdag lukker Storebælt

I løbet af første kontrol fra 06.00 til 13.00 stod fotovognen på Holbækmotorvejen i østgående retning forbi Roskilde Festivalens område. Her passerede 10.976 bilister, og 448 af dem har politiet grund til at sende en hilsen. 49 bilister står til klip i kørekortet, mens en kørte 145 km/t og altså står til en betinget frakendelse.

En mister både bil og kørekort
Den senere kontrol mellem 13.59 og 19.29 blev passeret af 6.962 bilister. 560 af dem blev blitzet. Ifølge politiet var farten øget gevaldigt. Hele 109 af bilisterne står da også til klip i kørekortet. Syv bilister kørte så stærkt, at de skal op til en ny køreprøve.

Værst står det til for én af bilisterne, der kørte på Holbækmotorvejen ved dagens sene kontrol. Med 168 km/t gjorde vedkommende nemlig sig selv til vanvidsbilist. Det betyder, at politiet både inddrager bil og kørekort.

Reklameblok:
I døgnrapporten fortæller Midt-og Vestsjællands Politi ganske kort også lidt mere om, hvorfor 80-zonen håndhæves meget strengt. Der er ganske enkelt erfaringer med, at ‘flere (formentlig festival-gæster,red.) passerer hen over motorvejen’, skriver politikredsen.

Flere billeder: presse-fotos.dk

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?