Find en anden vej: Lørdag lukker Storebælt

Foto: Sund & Bælt PR

Hvad kan lukke Storebæltsbroen? Det kan verdens største cykelløb.

Formel 1 kan ikke køres i København. Men Tour De France kan lukke både hele danske byer og en hovedforbindelse mellem landsdele. Helt konkret sker det, når Tour De France-feltet på lørdag passerer Storebæltsbroen. Og beskeden til alle andre er klar: find en anden vej.

Transportministeriet oplyser i en pressemeddelse, at Storebæltsbroen lukker i fem timer i forbindelse med anden etape af det franske cykelløb. Men faktisk bør ingen kører over Storebælt den dag. Gør det dagen før eller dagen efter, lyder ministeriets anbefaling.

Skal man alligevel over, er lørdag kl.12.30 absolut sidste chance. Fra 13.00 og frem til kl.18 vil der være helt spærret for den almindelige trafik.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Der er grund til at være meget ærlig om, at der kan opstå massive trafikale udforinger som følge af arrangementet, siger transportminister Trine Bramsen (S) i meddelelsen.

Motorvejen på begge siden af broen vil også være spærret i de fem timer. For Fyn gælder det ved Nyborg V., mens det på Sjælland hedder Slagelse V.

Ses vi til Auto Show?


Politiet vil også være massivt til stede på ruten, og for tilskuere vil det ikke være tilladt at parkere på kørebanen langs ruten. Derfor opfordrer Vejdirektoratet til, at man tænker sig om, hvis man skal/vil overvære løbet. Det er, siger styrelsen, også en god idé allerede nu at komme afsted, hvis man skal have en autocamper med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk