Annonce:

Henrik Fiskers bilmærke har tabt 99 procent af værdien

Bilmærket Fisker Inc. har siden sin børsnotering i oktober 2020 tabt 99 procent af sin værdi. Aktien er nu blot 0,023 dollar værd.

Børsen i New York suspenderede i marts handlen med Fisker-aktien. Værdien af aktien er dog fortsat med at falde.

Faktisk er værdien af aktien bag Fisker Inc. nu så lav, at den koster bare 0,023 amerikanske dollar. Det svarer til 16 danske øre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men ikke nok med det. Ifølge det tyske erhvervsmedie Handelsblatt har Fisker Inc. med den aktiekurs nu tabt 99 procent af værdien siden man gik på børsen i New York i de sidste dage af oktober 2020.

Fisker Inc. har da også en formidabel evne til at brænde penge af. I løbet af det sidste kvartal af 2023 tabte bilmærket hele 463,6 millioner dollar på driften.

LÆS OGSÅ: Kong Frederiks ven dømt for vanvidskørsel

Og ikke nok med det. Af mærkets interne notater er det kommet frem, at 40.000 bilister har trukket deres forudbestillinger tilbage, når det kommer til Ocean-modellen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Lige nu er Fisker Inc. der, hvor mærket kæmper for overhovedet at overleve. Overlevelseskampen betyder, at produktionen ligger stille i 6 uger, mens Henrik Fisker prøver at finde flere penge.

Senest er det kommet frem, at Fisker har bedt Deutsche Bank og den eksterne rådgiver PJT Partners om finansiel rådgivning i forsøget på at undgå konkurs.

I en meddelelse til sine aktionærer fortæller Fisker dog, at man ikke kan garantere mærkets egen overlevelse. Noget der tilmed synes endnu sværere, nu hvor Nissan siges at være sprunget fra en licensaftale. Læs mere om det her.

Alligevel får Fiskers tilbageværende ansatte, bilmærket har nedlagt 15 procent af alle stillinger, tilsyneladende stadig løn til tiden.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Herhjemme forsøger mærket at komme af med nogle af bilerne fra sidste års produktion på Magna Steyr-fabrikken i Østrig ved at give næsten 200.000 kr. i rabat.

Bilmærket advarer dog samtidig om, at bilisterne må forvente at give afkald på garantien på grund af den situation, Fisker står i.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler