Annonce:

Helt lovlig finte gælder 200.000 bilister – sådan betaler Skat din benzinregning

Det er helt lovligt – og som sådan hverken mystisk eller i en moralsk gråzone. Det er bare ikke alle bilister, der kan få benzin eller dieselen betalt af Skat på samme måde.

De fleste med en bil og et arbejde kender nok allerede til både befordringsfradraget og kilometergodtgørelse.

Men der er faktisk en måde, hvorpå man kan få flere af sine egne penge op af statskassen igen. Det er dog ikke alle bilister, der har den mulighed.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men godt 200.000 danskere har. De har nemlig adgang til en firmabil. Det skriver Nordjyske.

Det hele bunder i beskatningsgrundlaget. Det er nemlig ens, uanset hvor mange eller hvor få kilometer der køres i privat regi. Og så kan turen til ferien sydpå her til sommer ligefrem være en fordel at tilbagelægge i firmabilen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her sætter borger falske fotofælder op – “Derfor jeg gør det”

Der skal nemlig ikke betales yderligere skat af de kilometer, man måtte køre i firmabilen. Ofte er aftaler om firmabiler strikket sådan sammen, at arbejdstager i første omgang afholder alle udgifter til bilen selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når man som ansat aflevere alle bilag hos chefen, refunderer firmaet hele beløbet. Og det helt uden at Skat kræver en bid af det eller de forskellige beløb som ryger retur.

Med andre ord, der skal ikke betales ekstra skatter af udgifter til bilen. Skat skal altså ikke have andet end det, bilen er beskatte af.

Det kræver selvfølgelig arbejdsgivers tilladelse. Men fordi beskatningen dækker alt på bilen – lige fra brændstofforbrug, periodiske afgifter, værkstedsbesøg og forsikring, kan der altså være kroner at hente ved at tage (firma)bilen, når turen går sydpå.

For alle andre bilister der tager turen sydpå? Ja, der har vi dårligt nyt. Den samme finte er strengt ulovlig i privatbiler.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler