Annonce:

Halvdelen af alle mekanikere har lyst til at sige op

Der mangler i den grad mekanikere. Både i ind- og udland. Alligevel viser en ny undersøgelse fra USA, at halvdelen af dem, der allerede er, har lyst til at sige op.

I fremtiden kan der blive længere mellem hjælpen, hvis/når din bil brokker sig. Mekanikere er nemlig allerede en mangelvare. Både herhjemme og i udlandet.

Hvad værre er, viser en ny undersøgelse, som Wrenchway står bag, at mekanikerne i stor stil har lyst til at sige op. I hvert fald i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I undersøgelsen blev både lærlinge, mekanikere og chefer spurgt til en lang række forhold. Herunder løn, ferie/fridage, afstand til og fra arbejde og karrieremuligheder.

Et af de helt centrale spørgsmål i undersøgelsen gik på, om mekanikerne havde overvejet at sige op og forlade branchen. Hele 49 procent af dem svarede ja.

LÆS OGSÅ: Organisation vil forbyde letpåklædte damer på de danske autoværksteder

En af de største årsager til mistrivslen er ifølge undersøgelsen, at mekanikerne stresser over deres løn. Fysiske og mentale krav til jobbet var mindre vigtige for de adspurgte mekanikere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hos Motor1, som også refererer til undersøgelsen, har man lavet sin egen rundspørge blandt mekanikere. Og selvom det var svært at få folk i tale, tegner mediets egen undersøgelse det samme billede.

Uden for citat siger en hel del mekanikere, at det stresser dem, hvor lønnen skal komme fra. I USA er mekanikerne ofte kun ansat det samme sted i kortere perioder ad gangen. Det er altså noget anderledes i forhold til herhjemme.

Ikke desto mindre er der også mangel på mekanikere herhjemme. Sidste år viste en undersøgelse fra Autobranchen Danmark, at 6 ud af 10 værksteder må lade kunder vente. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler