Haas om Schumacher: “Man kan ikke piske liv i en død hest”

Foto: Lat Image for Haas F1

Hos Haas siger teamchef Gunther Steiner, at Mick Schumacher til sidst ‘godt kunne se skriften på væggen’.

Haas’ Güther Steiner indrømmer nu, at det ikke var nogen rar følelse at sige farvel til Mick Schumacher. Samtidig vidste teamchefen dog med sig selv, at der var nødt til at ske ændringer i Haas-garagen. Altså fordi det er ‘umuligt at piske liv i en død hest.”

Mod slutningen af 2022-sæsonen mistede Mick Schumacher sit sæde til landsmanden og Formel 1-veteranen Nico Hulkenberg.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Her er det spild at skrotte diesel- og benzinbiler

Haas forklarede umiddelbart efter beslutningen med Schumachers manglende resultater. At den unge tysker ovenikøbet kostede holdet millioner af dollar i reparationer på raceren i løbet af sæsonen, hjalp heller ikke på stemningen.

Güther Steiner siger dog, at han absolut ikke nød at give Schumacher sparket.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Jeg satte mig bare ned med ham, og forklarede at vi var nødt til at bringe holdet videre og det med en mere erfaren kører. Det er jo også en del af jobbet.

– Det er ikke en rar ting at gøre. Jeg nyder det ikke. Men du er nødt til at være professionel i den slags situationer, forklarer Steiner i et interview til iNews.

Han er en klog dreng
Steiner mener samtidig, at det ikke var let at arbejde sammen med Mick Schumacher. Mod slutningen af sæsonen kunne den snart 24-årige tysker dog godt se, hvor karrieren bar henad. I hvert fald hos det amerikanske hold. Noget vil Haas-chefen dog gerne anerkende sin tidligere kører for.

– Han er vokset op med og omkring det her (Formel 1, red.), så jeg vil sige, at han nok så skriften på væggen. Han er en klog dreng. Han fik to år. Men vi nåede ikke det, vi ville.

Reklameblok:

– Jeg var nødt til at foretage nogle ændringer. Man kan altså ikke piske liv i en død hest, siger Steiner.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk