Annonce:

“Grimme” nummerplader får bilsalget til at styrtdykke

I Sydkorea har firmabil-bilister siden januar i år været tvunget til at køre rundt med grønne nummerplader. Og det har fået salget til at styrtdykke.

Salget af især dyrere importbiler er styrtdykket i Sydkorea.

I løbet af de første to måneder af 2024 er salget af bilerne skrumpet med hele 80 procent. Og spørger man bilisterne, skyldes det de nye grønne nummerplader, som har været et krav siden 1. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De grønne nummerplader med sorte tegn skal sidde på firmabiler, der er importeret, og som har kostet mere end 80 millioner won. Det svarer til 430.000 danske kroner.

Det skriver The Korea Herald.

Samlet set er salget af importerede biler dog også faldet. De sydkoreanske bilimportøreres brancheforening, The Korea Automobile Importers & Distributors Association, fortæller, at importen af biler er faldet med 19,4 procent i løbet af de første måneder i 2024.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dermed er salget af importbiler på sit laveste niveau siden 2013. The Korea Herald fortæller, at hver tredje nye bil i Sydkorea sidste år kostede mere end 430.000 kroner. Men det kommer altså til at se noget anderledes ud nu.

– For at gøre ondt værre forhindrer de nye regler også de dyrere bilmærker i at skrue op for deres i forvejen faldende salg her, siger en anonym bilforhandler til Korea Times.

Nummerpladerne i sig selv er dog ikke hele årsagen. Det er i mindst lige så høj grad tanken bag dem, der får salget til at falde.

De grønne nummerplader symboliserer nemlig også, at regeringen i Sydkorea har lukket en skattefinte, som før 1. januar 2024 betød, at landets firmabilister fik op til 8 millioner won i skatterabat om året. Den skatterabat er nu væk.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det er ikke kun i Sydkorea, at regeringen strammer grebet om bilisterne. Det sker også herhjemme. 1. januar steg prisen på både diesel og benzin på grund af en 15 år gammel aftale på skatteområdet.

Den såkaldte ‘forårspakke’ er dog ikke den eneste straf til bilisterne. For allerede om få måneder lægger den danske regering yderligere afgift på brændstof. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler