Annonce:

Frankrig fjerner statstøtte til alle kinesiske biler

I lighed med danske regler kan franskmænd få rabat på nye elbiler. Fra 1.januar 2024 gælder det dog ikke kinesiske biler eller biler bygget i Kina.

Frankrig gør livet sværere for kinesiske bilmærker og biler bygget i Kina. Den 15. december fjernede den franske stat al statsstøtte til elbiler fra eller produceret i Kina.

I de fleste tilfælde drejer det sig om tilskud på helt op til 5.000 euro, svarende til 37.200 kroner, som nu forsvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver tyske Automobilwoche.

Nyheden kommer bare nogle dage efter, at USA’s regering fortalte, at man fjerner skatterabatten for nye elbiler, der har batterikomponenter fremstillet i en række lande, bl.a. Kina, Nordkorea, Rusland og Iran.

LÆS OGSÅ: EU gadegodkender sportsvogn fra Danmark

Den nye lov træder modsat den franske ditto først i kraft 1. januar 2024. Men beslutningen har allerede fået betydning for bilindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Bl.a. har Ford meddelt amerikanerne, at de ikke skal regne med at få skatterabat i forbindelse med køb af en ny Mustang Mach-E.

Tilbage i Frankrig regner regeringen med, at 65 procent af alle elbiler stadig vil være omfattet af den statslige støtteordning. Men faktisk faller mærker som Tesla og Dacia uden for.

Tesla Model Y beholder støtten, men Model 3, der bygges i Kina og importeres til Frankrig, stiger nu i pris. Det samme gør Dacias bud på en elbil, den lille Spring.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler