Reklame:

Fragtskib med 3.000 biler om bord brænder – “Der er elbiler med”

En elbil, der brød i brand på et hollandsk fragtskib, kan have forårsaget en større evakuering, siger den hollandske kystvagt. 

1 person er død, flere er blevet såret og 23 besætningsmedlemmer måtte natten mellem tirsdag og onsdag lade sig evakuere fra fragtskibet “Fremantle Highway”.

Fredag eftermiddag brænder det stadig på skibet som var på vej fra Tyskland til Egypten, da branden brød ud omkring Hollands kyst.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I en pressemeddelelse oplyser den hollandske kystvagt, at årsagen til branden er ukendt. Men en talsperson for kystvagten har senere sagt, at branden begyndte ‘i nærheden af en elbil’. Det skriver Reuters.

Der 2.875 biler ombord på skibet. Af dem er cirka 25 rene elbiler, oplyser nyhedsbureauet.

LÆS OGSÅ: Medie: “Kevin Magnussen har fået ultimatum af Haas”

Selvom redningsmandskab og flere andre skibe hurtigt kom Fremantle Highway til undsætning, lyder vurderingen allerede nu, at fragtskibet kan brande i flere dage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Elbiler brænder lige så meget som biler med forbrændingsmotor. Når batterierne overophedes, og der opstår en såkaldt ‘termal runaway’, så bliver det farligt, siger Uwe-Peter Schieder, der repræsenterer en sammenslutning af tyske forsikringsselskaber, German Insurance Association, oven på ulykken.

Det er ikke første gang, at der udbryder brand på et fragtskib med elbiler ombord. Sidste år sank skibet Felicity Ace, der havde 4.000 biler om bord, i Atlanterhavet.

Skibet var på vej fra Tyskland til USA med en række meget dyre biler. Blandt andet nogle af de absolut sidste Lamborghini Aventador. Faktisk betød ulykken, at Lamborghini måtte forlænge Aventador-produktionen for at erstatte de tabte biler. Læs mere her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?