Annonce:

Fragtskib med 3.000 biler om bord brænder – “Der er elbiler med”

En elbil, der brød i brand på et hollandsk fragtskib, kan have forårsaget en større evakuering, siger den hollandske kystvagt. 

1 person er død, flere er blevet såret og 23 besætningsmedlemmer måtte natten mellem tirsdag og onsdag lade sig evakuere fra fragtskibet “Fremantle Highway”.

Fredag eftermiddag brænder det stadig på skibet som var på vej fra Tyskland til Egypten, da branden brød ud omkring Hollands kyst.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I en pressemeddelelse oplyser den hollandske kystvagt, at årsagen til branden er ukendt. Men en talsperson for kystvagten har senere sagt, at branden begyndte ‘i nærheden af en elbil’. Det skriver Reuters.

Der 2.875 biler ombord på skibet. Af dem er cirka 25 rene elbiler, oplyser nyhedsbureauet.

LÆS OGSÅ: Medie: “Kevin Magnussen har fået ultimatum af Haas”

Selvom redningsmandskab og flere andre skibe hurtigt kom Fremantle Highway til undsætning, lyder vurderingen allerede nu, at fragtskibet kan brande i flere dage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Elbiler brænder lige så meget som biler med forbrændingsmotor. Når batterierne overophedes, og der opstår en såkaldt ‘termal runaway’, så bliver det farligt, siger Uwe-Peter Schieder, der repræsenterer en sammenslutning af tyske forsikringsselskaber, German Insurance Association, oven på ulykken.

Det er ikke første gang, at der udbryder brand på et fragtskib med elbiler ombord. Sidste år sank skibet Felicity Ace, der havde 4.000 biler om bord, i Atlanterhavet.

Skibet var på vej fra Tyskland til USA med en række meget dyre biler. Blandt andet nogle af de absolut sidste Lamborghini Aventador. Faktisk betød ulykken, at Lamborghini måtte forlænge Aventador-produktionen for at erstatte de tabte biler. Læs mere her.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler