Fra 2.0 TDI til V8 med quattro-træk


I 2008 var en Audi A4 2.0 TDI sikkert en udmærket bil – 10 år senere skal der bare lidt mere til

Det ser bestemt ikke sådan ud, men for ti år siden begyndte denne Audi sit liv som en A4 med en to liters turbodiesel-kværn med forhjulstræk og sekstrins manuelt gear. Meget er sket siden.

I dag ligger der en 4.2 liters V8 under hjelmen, der er træk på alle fire hjul og sedankarosseriet er gjort DTM-bredt. Det siger ikke så lidt – altså sådan helt bogstavelig talt. For V8’eren ånder nemlig ud gennem et Armytrix-udstødningssystem. FSI’eren yder på den gode side af 360 hestekræfter og 480 newtonmeter.

LÆS OGSÅ: Den store benzintest: V-Power eller OK 100?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nok til at den forvandlede A4 sprinter fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 5.5 sekunder. Til sammenligning skal den originale dieselmotor bruge 9.4 sekunder på den disciplin.

Bremserne fra en TT RS sørger dog for, at pedalen i midten effektivt kan pille farten af den alderende tysker igen. Alufælge med centermøtrik og det ondeste widebodykit med RS3 DTM-stafferinger fuldender det vilde udtryk.

Og så har vi slet ikke været i kabinen endnu. Her er der fyldt godt op med læder og alcantara i custom-cockpitttet, som er sammensat af de lækreste S4-stumper.

PS: Find hen til 3.30 så er der Armytrix-skrig!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

 

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk