Annonce:

Formel 1-hold har alvorlige problemer – er ulovlig!

Sauber står igen på egne ben efter bruddet med Alfa Romeos sponsorkroner. Og det kan give dem problemer flere steder i verden.

Mandag aften præsenterede Sauber den Formel 1-bil, de vil køre 2024-sæsonen med. Men allerede inden første løb overhovedet er kørt, kan det schweiziske team have gjort sig selv en bjørnetjeneste.

Det skyldes den nye hovedsponsor, bettingfirmaet Stake. Ikke bare er sponsoratet ifølge det schweiziske medie SRF på kant med landets lovgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Bettingreklamer er decideret forbudt – direkte ulovlige – i flere lande. Alene i Schweiz har Stake ikke licens til at drive forretning.

Derfor kan der være tale om brud på loven, når firmalogoet optræder på Formel 1-holdets platforme. Både hjemmesiden og de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Dansk Lamborghini-chef fyret: “Det kom som et chok!”

– I dette tilfælde er mærkerne Stake og Sauber så meget kædet sammen, at Stake vil være stærkt indprentet i hovedet på seerne, og at man formentlig har krydset den røde linje i forhold til uautoriseret reklame, siger juridisk ekspert Patrick Krauskopf til SRF.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Selv siger Sauber, at man vil respektere gældende lovgivning i ‘alle gældende love’ – også dem i Saubers hjemland.

Men det er ikke kun i Schweiz, Stake ikke har licens til at være. Formel 1-holdet må også undvære sponsornavnet i lande som Australien, Belgien, Italien, Holland og Spanien.

På den anden side er det ikke første gang, et Formel 1-hold har sponsorater på kant med loven. Da Ferraris partnerskab med cigaretproducenten Marlboro kom på kant med loven, forsvandt navnet fra bilerne. Men logoet var der stadig og ikke til at tage fejl af.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler