Annonce:

Ford taber 254.000 kr. på hver eneste elbil

Det går skidt for Ford. Efter massive tab i tredje kvartal dropper mærket nu massive investeringer i elbiler og skærer ned i produktionen. 

Det går ikke bare skidt for Ford. Det går rigtig skidt. I hvert fald når man ser på, hvad mærket sætter til af midler, når det drejer sig om elbiler.

For hver elbil, mærket bygger, taber de 36.000 dollar svarende til 254.000 kr. på gulvet. Oveni kommer et dårligt kvartalsregnskab, hvor mærket måtte konstatere, at elbil-afdelingen tabte 1,3 milliarder dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det får nu Ford til at tage drastiske midler i brug. Mærket dropper ikke bare massive investeringer i en ny batterifabrik, man skærer også ned i produktionen af alle eksisterende modeller.

Det rammer bl.a. Mustang Mach-E. Ford skyder skylden for tabet på ‘dynamikker i markedet og tunge investeringsomkostninger’.

LÆS OGSÅ: Danske bilister glemmer 10 år gammelt lovkrav – koster 7.000 kr. i bøde

I alt skal Ford finde besparelser i de 12 milliarder dollar, man ellers havde tænkt sig at bruge på elbiler. Hvor længe og hvor meget sagde mærkets topchef Jim Farley dog ikke noget om, da kvartalsregnskabet blev offentligt kendt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Fortællingen, om at markedet for elbiler er gået i stå, har taget over. Markedet vokser. Det går bare ikke så hurtigt, som vi forventede, siger Ford økonomidirektør John Lawler i et interview til Automotive News.

Den økonomiansvarlige sagde i samme ombæring, at Ford er nødt til at tilpasse sit udbud af elbiler til et marked, hvor efterspørgslen er blevet mindre.

Ford er dog ikke den eneste bilproducent, der lider store tab på at bygge elbiler. Lucid Motors, et anden amerikansk bilmærke, må eksempelvis sætte meget vildere beløb til pr. elbil. Læs mere om det her.


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler