Annonce:

Ford indrømmer milliardtab på populær bil i Danmark

Det var engang, du nærmest ikke kunne sparke dig frem i trafikken for sedaner fra Ford. Men det var en dårlig forretning, indrømmer mærket nu.

Besøg vores annoncør:

Faste Boosted-læsere kan nok godt huske Ford Mondeo. Så længe er det heller ikke siden, at modellen forsvandt ud af programmet.

Men forsvindingsnummeret var der faktisk én altoverskyggende årsag til. Ford tabte nemlig milliarder af både dollar, euro og kroner på sedan-segmentet.

Det fortæller Fords administrerende direktør Jim Farley i et interview med youtuberen Matt Farah.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I lighed med modelprogrammet i USA kan du herhjemme faktisk slet ikke finde en ny Ford sedan-model. Den seneste herhjemme var Mondeo (Fusion i USA, red.), der forsvandt i marts 2022, da produktionen stoppede på mærkets fabrik i Valencia, Spanien.

LÆS OGSÅ: Kvinde var 4 km/t fra at miste 1 måned gammel Tesla

Navnet lever dog videre på en sedan-lignende model. Men den bil er kun forbeholdt kineserne, som Ford i Danmark fandt det nødvendigt at pointere over for Boosted. Læs mere om det her.

Selv siger Jim Farley, at han faktisk elsker sedan-formen. Før sin tid hos netop Ford var Farley bl.a. produktansvarlig på Toyotas Camry-samlebånd i 90’erne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Du kigger på én mand, som elsker sedanen. Men sandheden er, at vi tabte milliarder på dem. Og vi er ikke længere i en position, hvor vi har råd til at tabe milliarder på biler.

I interviewet gør Jim Farley det desuden meget klart, at biler som Focus og Fiesta heller ikke kommer igen. Heller ikke selvom Ford måske ville kunne lave penge på det.

Årsagen ligger lige for. Der er ganske enkelt flere penge at hente i andre segmenter. Og penge har Ford brug for. Bilmærket taber 1 million kroner på hver eneste elbil, de bygger. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler