Forbyder ladebokse til elbiler – de sælges også i Danmark

Foto: Unsplash.com

De svenske sikkerhedsmyndigheder har forbudt salget af ladebokse fra firmaet Easee. De samme ladebokse sælges i Danmark. 

De svenske sikkerhedsmyndigheder har forbudt salget af elbil-laderne Easee Home og Easee Charge. Myndighederne i vores naboland vil dog ikke gå så langt som til at bede ejerne pille de ladere, som allerede er solgt, ned. Men laderne skal beskyttes med ekstra isolering.

Det skriver det svenske Aftonbladet.

Reklameblok:– Der er en risiko for, at jordfejlsafbryderen ikke altid udløser, når og som den skal, lyder det blandt andet fra Joel Lee Antman, som er inspektør hos den svenske elsikkerhedsmyndighed.

LÆS OGSÅ: På mandag er det slut: benzin- og dieselbiler forbydes på denne vej

Myndighederne har udstedt forbuddet mod de specifikke ladere, fordi ingen af dem lever op til jordfejlsafbryder eller DC-beskyttelse, oplyses det i en pressemeddelelse.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Stifter: Det er ‘trist’
Herhjemme vil Sikkerhedsstyrelsen umiddelbart ikke forbyde Easee at sælge ladebokse. Det oplyser kontorchef Lone Brose til Ekstra Bladet. Bl.a. fordi de svenske sikkerhedsmyndigheder ikke har forbudt anvendelsen af de ladebokse, der allerede er på markedet.

De svenske myndigheder vurderer, at Easee har solgt 700.000 af de nu forbudte ladebokse i Europa. Herunder altså også i Danmark.

Hos Easee kalder man myndighedernes beslutning for trist. Stifter Jonas Helmikstøl mener desuden, at alle de ladere, man allerede har solgt, er ‘helt sikre’. Af samme grund vil virksomheden anke myndighedernes beslutning.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk