Annonce:

Folk der kører gaderæs er “uden for rækkevidde”, siger chef

Tre blev dræbt, da to mænd ifølge politiet kørte om kap på Hillerødmotorvejen. Folk, der kører gaderæs, kan ikke nås, siger chef hos Rådet for Sikker Trafik.

Besøg vores annoncør:

Der er ikke så meget at gøre. I hvert fald ikke for at nå folk, der kører ulovligt gaderæs i Danmark.

Ifølge Mogens Kjærgaard Møller, der er administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik, er disse typer af bilister helt ligelade.

Kampanger og opfordringer praller ganske enkelt af på dem. Det eneste, folk, der kører ulovligt gaderæs, har respekt for, er, når politiet kommer efter dem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Ritzau.

LÆS OGSÅ: Elbil kostede 3 millioner kr. – nu er lille bilmærke konkurs

Den eneste effektive løsning er politiets indgriben for at få disse ekstreme trafikanter væk fra vejene, siger Kjærgaard Møller.

I weekenden mistede tre personer livet på Hillerødmotorvejen. Politiet mener, det var fordi, to mænd kørte ulovligt om kap på strækningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En af dem, der mistede livet, var en 33-årig mand som ifølge politiet selv kørte med i ‘ræset’. I den forbindelse er en 24-årig mand anholdt og sigtet for vanvidskørsel og for ikke at yde hjælp i forbindelse med ulykken.

Det er ikke første gang, at personer mister livet på netop den strækning af Hillerødmotorvejen. Allerede i juli 2020 fortalte Vejdirektoratet TV 2 Kosmopol (det tidligere Lorry, red.), at fem personer havde mistet livet på strækningen i løbet af syv år.

I de efterfølgende år har endnu flere bilister mistet livet på stedet. Og i weekenden gik det altså galt igen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Siden marts 2021 har enhver form for gaderæs i Danmark været sidestillet med vanvidskørsel. Det har allerede kostet flere bilister både kørekortet og deres biler. I juni 2023 mistede en 27-årig mand en sjælden BMW på den konto. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler