Folk bød som gale – Skyline GT-R blev verdens dyreste

Det er så vidt vides én af de bare 40 som nogensinde blev bygget.

Hvor meget vil du give for en snart 30 år gammel Nissan? Hvis svaret er 757.000 dollars svarende til 5,2 mio. danske kroner, er du måske ejeren af en Nissan Skyline fra 1996.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Selvfølgelig ikke hvilken som helst 27 år gammel Skyline. Nej, i USA er én af de bare 4 GT-R Nismo 400R netop solgt. Og selvom den nøjagtige pris er ‘hemmelig’ er 757.000 dollars et god pejlemærke. I den japanske valuta yen svarer det til mere end 100 millioner.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Politiet i pinlig bommert – fartbøde skal annulleres

Hvad får man så for den slags penge? Svaret er ‘noget som Nissan næsten ikke har produceret’. For når det kommer til antal, kan man næppe kalde det en serieproduktion. Og så alligevel. For blev bygget 40 styk af 400R-modellen.

Reklameblok:Den har 400 hestekræfter… mindst
Som du nok allerede har gættet – eller måske allerede ved – indikerer modelnavnet, at bilen har 400 hestekræfter. Altså mindst. For japanerne var op gennem 90’erne kendt for at være særdeles konservative i deres udmeldinger, når det kom til hestekræfter.

Et faktum der også gælder i dag. Ingen ved nemlig, helt hvor mange hestekræfter hver af de håndbyggede 3,8-liters V6’ere Nissan GT-R har fra fabrikken. Den sølvgrå R33’er har ingen V6’er. I stedet ligger cylindrene på række som de faktisk gjorde helt op til efterfølgeren og den sidste Skyline GT-R.

Siden 1996 er bare blevet til 30.000 kilometer. Eller det samme som 1.111 kilometer om året. Tilbage er der kun at nyde synet i videoen herunder. Og så selvfølgelig håbe at bilen ikke bliver gemt væk i nogen samling for altid.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk