Første sted i verden – her vil de forbyde forkromning på biler

Foto: Chad Kirchoff

Det er vanvittigt giftigt, og derfor skal det også være forbudt.

Det er 500 gange så giftigt at indånde dampene i forbindelse med forkromning, end det er at indåndede os fra en gammel dieselbil. Af samme grund lægger politikerne i Californien nu op til at forbyde processen på biler. Det skriver The L.A. Times.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Metoden, som politikerne, vil have gjort forbudt udleder en masse giftige dampe, når dele forkromes, og det er ikke godt for nogen. Det er dog ikke det samme som at sige, at forkromning gøres helt forbudt.

LÆS OGSÅ: Kørte over 300 km/t – her flygtede Mercedes fra 41 politibiler og en helikopter

Det skal bare foregå uden den kemiske forbindelse hexavalent chromium også kaldet Chrome-6. Hvilket gør forkromning snart sagt umulig, lyder det advarende fra industrien.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Industrien: Vi er ikke klar
Bliver det til et forbud, vil det være forbudt at bruge chrome-6 dekorativt (eksempelvis på biler, red.) i 2027, mens alle industrier, som måtte arbejde med krom, først helt skal lægge chrome-6 på hylden i 2039.

At der er noget om det farlige i Chrome-6, skal man ikke længere end til det danske Arbejdstilsynets hjemmeside for at finde ud af. Ifølge myndigheden kan indånding af Chrome-6 fører til skader på luftvejene og lungekræft.

De danske myndigheder er der dog ingen umiddelbar fare ved at arbejde med Chrome-6, hvis det da vel at mærke håndteres korrekt. I USA har industrien, da også advaret mod et forbud. Man er ganske enkelt ikke klar til at gå væk fra hexavalent chromium.

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk