Annonce:

Flere Tesla-ansatte vil strejke på ny fabrik

Tesla er ifølge Fagbladet 3F den eneste bilproducent i Tyskland uden en overenskomstaftale, hvilket fagbevægelsen vil have svært ved at acceptere ifølge en forsker.

Tesla har kurs mod endnu en strejke, denne gang på mærkets eneste fabrik i Tyskland. Det mener Heiner Dribbusch, som i 25 år har forsket i strejker på The Institute of Economic and Social Research i Düsseldorf.

Det skriver Fagbladet 3F.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Strejken forventes at bryde ud, fordi Tesla som det eneste bilmærke med produktion i Tyskland ikke har nogen form for overenskomst.

På den anden side er strejke på de tyske bilfabrikker ikke noget ukendt fænomen. I 2018 strejkede de ansatte hos BMW, Audi, Porsche, Volkswagen og Mercedes eksempelvis for bedre løn- og arbejdsvilkår. Dengang nedlagde en kvart million arbejdstimer.

LÆS OGSÅ: Nyt bilmærke kalder deres første elbilmotorer “V8” og “V6”

Strejken, som Tesla måske/måske ikke bliver ramt af, behøver dog ikke være entydig. Situationen i Sverige er et godt eksempel på dette.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I Sverige støtter ikke alle Teslas ansatte op om strejken, der begyndte blandt mærkets mekanikere.

Senere er en sympatistrejke dog spredt til både flere dele af det svenske samfund og de øvrige nordiske lande. Strejken betyder blandt andet, at Tesla siden den 24. december sidste år ikke har fået afhentet skrald. Læs mere om det her.

Fagforeningen IG Metall forventer omvendt ikke, at nogen tysk strejke er det første punkt på dagsordenen for de Tesla-ansatte.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Lige nu producerer Teslas fabrik i udkanten af Berlin godt 400.000 biler om året, men der er planer om en produktion på én million biler.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler