Annonce:

Fisker vil slås sammen med ukendt bilmærke før konkurs

I et forsøg på at undgå konkurs meddeler Fisker Inc. nu, at man leder efter et andet bilmærke at dele omkostninger og platformsteknologi med.

I en pressemeddelelse oplyser Fisker Inc., der har danske Henrik Fisker i spidsen, at man ikke har penge nok til de næste 12 måneder.

Udmeldingen kommer oven på nyheden om, at mærket i løbet af 2023 tabte mere end 463 millioner dollars svarende til 3,1 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men alt håb er ikke ude. Det skriver bilmærket i selvsamme pressemeddelelse.

Heri skriver Fisker også, at man ligger i forhandlinger om et partnerskab med et andet bilmærke, uden dog at sætte navn på.

LÆS OGSÅ: Dansk bilforhandler fyrer samtlige bilmærker

At der er samtaler mellem partnerne, er dog ingen garanti for Fisker Inc.’s overlevelse. Det indrømmer elbilmærket selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Fisker forsøger også at kigge efter andre redningskranse. Blandt andet vil man forsøge at hente yderligere investeringer eller få omlagt sine gældsposter. Endelig skal Fisker fyre 15 procent af alle ansatte.

Det, siger Henrik Fisker, skyldes dog primært, at mærket i stigende grad overlader salget af sine egne biler til etablerede forhandlere.

Den elendige økonomi er dog blot den seneste i en hel række dårlige nyheder fra Fisker. Tilbage i februar kom det frem, at de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder undersøger 4.000 Ocean-modeller for alvorlige fejl.

Til Boosted har en dansk Fisker-ejer fortalt, at han også kan genkende fejl, som plager de amerikanske ejere. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om Fisker her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler