Annonce:

Farten er sat ned på Storebælt selvom kontrollen ikke virker

I et svar til Folketinget glæder transportministeren sig over, at færre bilister kører for stærkt på Storebælt, selvom fartkontrollen ikke virker.

Fartkontrollen virker ikke på Storebælt.

I hvert fald har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i januar og februar ikke kunnet sigte en eneste af de bilister, som Sund & Bælt har anmeldt for at køre for stærkt på broen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I alt 31 gange er bilister i den periode blevet anmeldt for at køre for stærkt henover Storebælt, hvor der nu er opsat strækningskontrol.

Men billederne af fartsynderne er så dårlige, at politiet ikke kan bruge dem til noget. Alligevel glæder transportminister Thomas Danielsen (V) sig over kontrollen.

LÆS OGSÅ: Dansk forbud får efterspørgsel til at stige med 700 procent

Det skriver han i et svar til Dansk Folkepartis Nick Zimmermann, der den 1. marts bad ministeren forholde sig til, at politiet ikke kan udskrive bøder på Storebælt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I sit svar anfører Thomas Danielsen blandt andet, at han glæder sig over fartkontrollen. Ministeren kalder det ‘et middel til at sikre fremkommeligheden på broen til gavn for alle trafikanter’.

– Jeg har forstået på Sund & Bælt, at der efter indførelsen af fartkontrol og skiltning om aktiv fastkontrol på Storebæltsforbindelsen er registreret en tydelig nedgang i antallet af bilister, der kører mere end 30 pct. for hurtigt. Det er naturligvis glædeligt, lyder det afsluttende.

Men fartkontrollen virker altså ikke, som den ellers skal. Heller ikke automatisk. Politiets systemer kan nemlig ikke tale sammen med Sund og Bælts systemer.

I stedet må ansatte hos Sund og Bælt manuelt udtrække fartsyndernes oplysninger for at anmelde dem til politiet.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Læs mere om politiets arbejde – eller mangel på samme – på de danske veje her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler