Annonce:

Faldt for trick med gammel BMW – nu er de hacket af russere

En grå, 12 år gammel BMW lød som et godt tilbud men viste sig i virkeligheden at være et russisk hackerangreb rettet mod ambassader i Ukraine. 

Krigen mellem Rusland og Ukraine foregår ikke kun på den fysiske slagmark. Der udkæmpes næsten lige så vilde slag mellem parterne i cyberspace.

Senest er det kommet frem, hvordan det er lykkedes en russisk hackergruppe at narre mindst 22 ud af 80 udenlandske ambassadeansatte i Ukraines hovedstad Kiev med en gammel BMW.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Med billederne af 12 år gammel 5 Serie og en manipuleret annonce, hvor der bl.a. var fiflet med prisen, lykkedes det russerne at sprede skadelig software på de ambassadeansattes computere.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at den gamle BMW faktisk findes. Men at den rigtige ejer, som ganske rigtigt har bilen til salg, først blev klar over, at hans annonce er blevet misbrugt, efter hackerangrebet havde spredt sig på ambasade-computere.

LÆS OGSÅ: Audi trækker sig fra motorsport – stopper alt salg af disse biler

Både britiske og amerikanske efterretningstjenester mener, at hackergruppen APT29, der hører under den russiske efterretningstjeneste, står bag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det, siger amerikanerne og briterne – er i øvrigt samme gruppe som også har først sig med cyberangreb mod EU-systemet samt Nato.

Hvad angår BMW’en, er der tale om en 2-liters diesel med manuelt gear. Den tilhører en ansat i det polske udenrigsministerium.

Og den er i virkeligheden til salg for noget mere end de 7.500 euro svarende til 55.000 kr., som de russiske hackere ville have de ambassade-ansatte til at tro. Kilometertallet på 266.000 er derimod ganske rigtigt.

Sådan ser den bedrageriske annonce, som de ambassadeansatte faldt for, ud.

Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler