Annonce:

Får bøde på 37 millioner kr. – kaldte kinabil for italiensk

DR Automobiles, der i forvejen forklæder kinabiler som noget fra Italien, har fået en kæmpe bøde for at gøre det igen.

Besøg vores annoncør:

De italienske konkurrencemyndigheder har slået til mod bilmærket DR Automobiles, fordi biler fra mærket er blevet forklædt som noget, de ikke er. Nemlig fra Italien.

DR Automobiles er godt nok grundlagt i Italien. Men mærket henter biler fra Kina, hvor disse også er udviklet. Og så må man altså ikke påstå, at de er bygget i Italien.

Derfor må mærket nu hoste op med 5,1 millioner euro eller hvad der svarer til 37 millioner i bøde. Ifølge de italienske myndigheder begyndte DR Automobiles allerede tilbage i 2021 at vildlede bilister i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Selvkørende biler kan ikke se sving i mørke, siger forskere

Bøden kommer altså ikke ud af den blå luft. Bag den ligger der også en i alt 71 sider lang rapport, som i detaljer redegør for, hvordan bilmærket har bedraget sine kunder.

Blandt andet skriver myndighederne, at DR Automobiles har påstået, at de har udviklet biler i Italien siden 2006. Men det har altså ikke noget på sig. Alle mærkets modeller er baseret på allerede eksisterende kinesiske biler.

At bilerne kommer direkte fra Kina, er dog ikke det ‘italienske mærkes’ eneste problem. Myndighederne mener nemlig heller ikke, at DR Automobiles har tilstrækkelig adgang til reservedele til at kunne opretholde et minimum af service over for sine kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Allerede i oktober sidste år kom det frem, at myndighederne i Italien holdt skarpt øje med det mystiske bilmærke. Læs mere om det her.

Snyd i bilernes verden kan dog også se anderledes ud. Eksempelvis forsøger svindlere lige nu at narre danskere i elbiler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler