Annonce:

Svindlere forsøger at snyde danskere i elbiler

Et lille uskyldigt klistermærke kan blive rigtig dyrt for danske elbil-ejere. Svindlere kan nemlig stå bag QR-koden, der ser helt ægte ud. Nu advarer Clever.

Svindlerne er nu rykket ind på elbil-ejernes område. Eller det vil sige på ladestanderne i det offentlige rum.

Faktisk er det en meget konkret beskrivelse. For folk med lumske bagtanker sætter i disse dage falske QR-koder på ladestandere rundt omkring i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

QR-koderne bruger svindlere til at forsøge at lokke betalingen for ‘opladningen’ ud af sagesløse bilister. Men den betalingsside, som QR-koden henviser til, har intet med ladeoperatørerne at gøre.

Det er blandt andet gået ud over ladeselskabet Clevers ladestandere. Det skriver selskabet i en advarende opdatering på Facebook.

LÆS OGSÅ: Var Danmarks mest populære bil – nu styrtdykker salget

Clever blev selv opmærksom på problemet i sidste uge, og svindelforsøget er allerede anmeldt til politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv henviser selskabet til en række eksempler på ladestandere i det københavnske. Men meget tyder på, at svindlen – eller i hvert fald forsøget på det – har spredt sig til resten af landet.

I hvert fald advarer Fyns Politi også mod svindlen. Politikredsen kommer i den forbindelse med en række gode råd. Blandt andet skal bilisterne huske den kritiske sans. QR-koder er nemlig en meget nem og oplagt svindelmetode.

“Pas på, hvis QR-kodelinket sender dig til en hjemmeside, hvor du skal logge ind med MitID eller dele personlige oplysninger eller kortoplysninger”, lyder et af rådene fra Fyns Politi.

Det er dog ikke kun svindlere, der forsøger at snyde ved ladestanderne. Det gør bilisterne også selv. Men det kan blive dyrt.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Eksempelvis er en 78-årig bilist blevet dømt for at stjæle strøm til sin Polestar 2. Det hele foregik via et kommunalt elskab. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler