Annonce:

Esbjerg vil forbyde særbehandling af elbiler og deres ejere

Der bliver længere og længere imellem goder såsom gratis opladning og gratis parkering for elbiler. I Esbjerg skal det helt forbydes, mener politikerne.

Ejere af elbiler har det nemt. Især i Danmark, hvor strømmen er billig, og registreringsafgiften for denne biltypen er forsvindende lille.

Men i Esbjerg skal det være slut med at pakke elbilerne ind i fordele. I hvert fald når det kommer til gratis parkering.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det mener Socialdemokratiet i Esbjergs byråd. Det skriver Avisen Danmark.

Mediet skriver, at partiet formentlig inden sommerferien vil stille et forslag, der forbyder særbehandling af elbil-ejere på alle kommunale parkeringspladser, altså i Esbjerg.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis snydt af bilforhandler: “Alt er væk”

Selv da der i april blev indført krav om at registrere parkeringen i en automat eller i en app, slap folk i elbiler uden om. Men det skal altså være slut nu.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I stedet skal elbil-ejerne, mener partiets to medlemmer af Plan & Byudviklingsudvalget, Hans Erik Møller og Mussa Utto, følge præcis de samme regler som alle andre bilister i byen.

De to byrødder siger blandt andet, at forbuddet skal indføres, fordi Esbjerg skal være for alle. Også i midtbyen, selvom man som bilist måske ikke lige har råd til at bruge op mod en halv million kroner på en ny elbil.

Esbjerg er ikke den eneste by, der vil fjerne en række kunstigt skabte fordele for folk i elbiler. Faktisk er der hele lande, der tager lignende stramninger i brug.

På Island blev der ved årsskiftet eksempelvis indført en særlig skat, som kun elbil-ejere skal betale. Og i den canadiske provins Alberta skal elbil-ejerne nu betale for den skade, deres biler gør på vejene. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

En ny tysk undersøgelse viser desuden, at gratis opladning – imodsætning til forholdene for bare få år siden – næsten ikke eksisterer længere. Det er simpelthen blevet for dyrt en forretning for blandt andet supermarkeder, der ikke vil være med mere.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler