Annonce:

Denne service til elbiler findes stort set ikke længere

Ejerne af elbiler skal til lommerne, hvis de vil have strøm på. Gratis strøm som ‘en god service’ findes stort set ikke mere.

Det er slut med gratis strøm til elbilerne. I hvert fald de fleste steder.

Det er ellers ikke ret længe siden, at alt fra bilforhandlere til supermarkeder lokkede med gratis strøm til elbiler for at holde bare lidt længere på kunderne. Eller få dem til at komme igen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Auto Bild på baggrund af en undersøgelse fra Kölns detailforskningsinstitut.

Men nu, hvor elbilerne er blevet mere udbredt, er ladestanderne det også. Og så må folk i elbilerne altså også betale for det.

LÆS OGSÅ: BMW har brugt dele fra slavearbejde i mindst 8.000 biler

I februar havde 75 procent af dagligvarebutikker i Tyskland ladestandere. 76 procent af disse butikker tager dog betaling for strømmen, mens kun 4 procent stadig vil give den væk gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

7 procent af forhandlerne begrænser strømmen, så det kun er muligt at lade, hvis man er kunde i forretningen. I 2021 var strømmen til elbiler gratis hos 29 procent af alle tyske supermarkeder.

Det er især dyrere energi og høje omkostninger til selve strømmen, der får supermarkederne til at skære den gratis opladning fra.

FDM påpegede allerede i 2022 en lignende udvikling herhjemme. Gratis opladning forsvandt flere steder i takt med energikrisen det år. Noget, som også gjorde benzin og diesel rasende dyrt i sommeren samme år. Faktisk var literprisen længe over 20 kroner.

Apropos energi tyder meget på, at EU står bag, at både benzin og diesel igen bliver rasende dyrt. Det skyldes et nyt kvotesystem, som skal indføres i alle unionens 27 medlemslande. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler