Annonce:

Esbjerg dropper særlig jagt på bilister i byen

Det bliver nu lidt nemmere at være bilist i Esbjerg. I hvert fald når der skal findes en parkeringsplads. Den 8. april træder en ny regel i kraft.

Indtil nu har det været sådan, at bilister i Esbjerg har skullet holde tungen lige i munden, ikke for at finde en parkeringsplads, heller ikke for at parkere, men for at sørge for, at parkeringen er lovlig.

På de offentlige parkeringspladser skal bilister i Esbjerg nemlig først notere sig det korrekte tidspunkt på p-skiven, indregne to timers gratis parkering, og så ellers betale for resten via en app eller i en betalingsautomat.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men det helvede stopper nu. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Eller det vil sige næsten. For to-timers-reglen er stadig gældende. Det samme er betingelserne for betalingsparkering.

LÆS OGSÅ: Første danske by vil indføre vejafgift for biler

Nu skal hele parkeringen dog kun registreres én gang, enten i en app eller ved en betalingsautomat, så holder systemet selv øje med, hvor længe bilen står stille.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Fra formanden for Plan & Byudviklingsudvalget, Henning Ravn (V), lyder det, at man nu vinker farvel til en parkeringsløsning, som har skabt forvirring blandt bilisterne.

– Det vil for mange blive mere intuitivt, fordi man kender reglerne fra andre steder. De to gratis timer forsvinder ikke, siger han.

– Og samtidig åbner vi med denne løsning op for at udvide den gratis parkeringsperiode i p-huset på Danmarksgade. Fremover kan man parkere fire timer, før man skal betale.

Det er dog ikke alle steder i Esbjerg, at man smider den gamle løsning ud. Det gælder eksempelvis på Torvegade, hvor det ikke er muligt at tilkøbe ekstra parkeringstid. Ifølge kommunen vil undtagelsen dog fremgå af skiltningen på stedet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler