Annonce:

Enrico føler sig snydt af Mercedes med 1.600.000 kilometer

På sin YouTube-kanal fortæller tyske Enrico Tetzlaff, hvordan han blev snydt af speedometeret i en 13 år gammel Mercedes E-Klasse.

Enrico Tetzlaff troede, han havde fået fingerne i en 13 år gammel Mercedes E-Klasse af W212-generationen med et okay kilometertal. Han troede.

For nu viser det sig, at bilen, han betalte 7.500 euro svarende til 56.000 kroner for, har kørt langt mere end lige knap 230.000 kilometer. Langt, langt mere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Kort efter købet begyndte gearkassen at gøre vrøvl. Derfor blev bilen sendt på et Mercedes-værksted i byen Zwittau.

Og her væltede en ubehagelig sandhed ud af tripcomputeren, som ikke har kunnet snyde Mercedes’ egen software. Bilens interne hukommelse afslører et kilometertal på intet mindre end 1.609.343.

LÆS OGSÅ: Kong Frederiks ven dømt for vanvidskørsel

En videre gennemgang af bilen afslørede langt flere fejl, som ikke umiddelbart kan ses på bilen med det blotte øje. Partikelfilteret er knækket, differentialet skal udskiftes, og udstødningen er mere end godt sodet til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ikke skader man ville forvente at finde på en Mercedes med 250.000 kilometer på tælleren. Heller ikke selvom den er snart 14 år gammel. Heller ikke ifølge Mercedes selv.

Går man bilen ekstra godt igennem, pibler det frem med dårligt reparerede skader og assistentsystemer, der er stået af.

Men i en kommentar til den video om bilen, som Enrico Tetzlaff har lagt på YouTube, kommer en seer med et interessant indspark. Mercedes har nemlig lagt en lille elektronisk fælde i bilen.

Mekanismen, der fungerer som en slags beskyttelse mod netop tilbagerullede kilometertællere, vil automatisk vise 1,6 millioner kilometer, hvis man forsøger at manipulere den, lyder det.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det store problem er, at det ikke er ulovligt at spole kilometertælleren på en bil. Det er hverken ulovligt frem eller tilbage. En undersøgelse fra 2010 anslog dog, at den form for manipulation koster europæiske bilister mellem 35 og 75 milliarder kroner om året.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler