Annonce:

Endnu et kæmpe bilmærke fortryder planer om elbiler

Bilisterne bliver mindre interesseret i elbiler. Det forventer Mercedes’ topchef, der igen udskød mærkets mål om elbiler, nu.

Mercedes nedjusterer endnu engang sine forventninger til elbilen. Det gjorde mærkets topchef Ola Källenius klart i denne uge.

Interessen for elbiler vil falde, mener Källenius, der torsdag fortalte, at mærket forventer at tjene mindre i år end i 2023. Blandt andet fordi bilister vil købe færre elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Desuden gjorde Mercedes-topchefen det klart, at det varer år endnu, før elbiler kan konkurrere med benzin- og dieselbiler på prisen.

Det fortalte Källenius til finansmediet Bloomberg.

LÆS OGSÅ: Kendt bilforhandler afsløret – nu er han personligt konkurs

Mercedes nød en tid godt af høj efterspørgsel på elbiler. Men fordi høje låne- og leveomkostninger generelt bremser forbruget, ser Mercedes det samme ske med efterspørgslen på elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bloomberg forventer godt nok, at antallet af elbiler vil stige i år. Men det på et niveau, der ikke er set langsommere siden 2019.

Og hos Mercedes forbereder man sig på konsekvenserne. Nu hedder det ikke længere, at tyskerne forventer, at halvdelen af alle nye Mercedes-modeller skal køre på strøm i 2035. Det troede Mercedes ellers længe på, kunne lade sig gøre allerede næste år.

Med Ola Källenius i spidsen er Mercedes ikke de eneste, som på det seneste har fundet bakgearet, når det kommer til elbiler.

Det har Hyundai-koncernen også. I hvert fald når det gælder de dyre biler, som skulle være helt elektrificeret allerede næste år. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om Mercedes her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler