Annonce:

Elon Musk er IKKE i tvivl – “det sker der med Teslas priser”

Forud for offentliggørelsens af Teslas kvartalregnskab fortalte chefen, hvad der vil ske med bilmærkets priser. Det brød investorerne sig bestemt ikke om.

Torsdag fik Tesla-aktien hug. Faktisk fik den decideret tæsk. Nyheden om at Tesla spytter flere biler ud – men tjener mindre pr. bil – fik mærkets værdi på børsen til at falde med ti procent.

At aktien ville falde, var der allerede optræk til dagen før. Altså i onsdags. Her gik Teslas administrerende direktør Elon Musk nemlig ud og fortalte, at prisen på mærkets modeller kun er på vej i en retning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nemlig nedad. Strategisk giver det nemlig mest mening for mærket, der har en målsætning om sælge 1,8 mio. biler inden udgangen af 2023. Ved at sende stadigt billigere biler på gaden håber Tesla at kunne øge efterspørgslen. Også selv om det kommer til at gøre ondt på indtjeningen.

– Vi har det synspunkt, at højere volumen og større flåde er det rigtige valg, i forhold til en lav volumen og højere margin, lyder det fra Elon Musk.

LÆS OGSÅ: Bragte falsk Schumacher-interview – nu vil familien have hævn

Den administrerende direktør hævder desuden, at Tesla allerede er i stand til at modstå presset fra konkurrenterne.  Omvendt lyver tallene ikke. Teslas fortjeneste pr. bil er faldet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I første kvartal sidste år havde mærket en driftsmargin på 19,2 procent. Det var faldet til 16 procent i det sidste kvartal af 2022. Og nu er det nede på 11,4 procent. Men det er Tesla altså klar til at tage konsekvensen af.

Omvendt er Teslas omsætning steget med 24 procent i løbet af første kvartal 2023. Ligesom man har produceret 440.808 biler og solgt 422.875.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler