Annonce:

Elbiler har i snit 79 procent flere fejl end fossilbiler

At køre elbil er ikke nødvendigvis lykken. Ifølge en ny forbrugerundersøgelse har elbiler i snit 79 procent flere fejl end diesel- og benzinbiler.

Elbiler er langt mindre pålidelige end deres modstykker med forbrændingsmotorer. Det hævder folkene bag forbrugerundersøgelses-sitet Consumer Reports.

Onsdag offentliggjorde non-profit-organisationen en undersøgelse baseret på bilers pålidelighed og bilisternes tilfredshed.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Helt konkret har Consumer Reports spurgt over 330.000 bilister, som alle ejer biler bygget mellem år og 2023, om deres biler. Og det er nedslående læsning, især hvis man ejer eller overvejer en elbil.

De adspurgte bilister svarede nemlig, at elbiler i snit har 79 procent flere fejl end biler med forbrændingsmotorer, selvom elbilen faktisk er mere simpel med færre bevægelige dele.

LÆS OGSÅ: Det er slut – Clarkson, May og Hammond forlader The Grand Tour

Retfærdigvis skal det siges, at plugin-hybrider klarer sig endnu dårligere end rene elbiler. Her melder ejerne om 146 procent flere fejl i forhold til benzinbiler, i snit.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Lige så interessant er det dog, at de almindelige hybrider – altså dem uden ledning – faktisk klarer sig bedre end selv benzinbilerne.

Her melder ejerne i snit om 26 procent færre fejl sammenlignet med biler med forbrændingsmotorer.

Ifølge Consumer Reports skal årsagen til de mange fejl muligvis findes i, at elbilernes udbredelse stadig er noget forholdsvis nyt.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Af samme grund må ejerne – og dem, der sprang tidligt med på vognen – også finde sig i elbilernes børnesygdomme.

– Desto længere en bil eller en teknologi er i produktion, desto flere fejl bliver rettet. Bilmærkerne, som har produceret elbiler tidligere, forbedrer bilernes pålidelighed, siger Consumer Reports’ Jake Fisher, der står bag undersøgelsen, til Automotive News.

Han peger også på, at hvis man som bilist vil have eksempelvis en Tesla, bør man gå efter en Model 3 og ikke den helt nye Cybertruck.

Annonce:

En Model 3 har ganske enkelt været i produktion meget længere og vil derfor helt naturligt, siger Fisher, køre rundt med fejl.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler