Annonce:

Ejerne af Formel 1 har købt endnu en motorsport

Liberty Media, der i 2016 købte de kommercielle rettigheder til Formel 1 for 29 milliarder danske kroner, har kastet penge efter MotoGP.

Liberty Media har købt de kommercielle rettigheder til den mest berømte motorcykel-klasse, MotoGP.

Det skriver Racer.com.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Liberty Media er nok mest kendt for at sidde på de kommercielle rettigheder til Formel 1. Dem sikrede det amerikanske firma sig i 2016.

Dengang blev den britiske erhvervsmand Bernie Ecclestone købt ud af hele Formel 1-cirkusset for svimlende 29 milliarder danske kroner.

LÆS OGSÅ: Sure naboer opgiver at sagsøge berømt racerbane

Liberty Media måtte slippe nogenlunde det samme, når man justerer for inflation, for rettighederne til MotoGP. Det har altså langt fra været gratis at komme i nærheden af den tohjulede motorsport.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det forlyder, at amerikanerne har givet 4,5 milliarder dollar, der svarer til 31,2 milliarder kroner, i bytte for rettighederne til MotoGP.

Før handlen, som ifølge Racer.com falder endeligt på plads i slutningen af i år, sad blandt andet et canadisk pensionsselskab på rettighederne. Ja, et pensionsselskab.

– Vi er begejstrede for at kunne udvide vores portefølje af førende live sports- og underholdningsaktiver med opkøbet af MotoGP.

– MotoGP er et globalt foretagende med en loyal og entusiastisk fanskare samt fængslende racerløb og en meget pengestærk profil, lyder det fra Liberty Medias administrerende direktør Greg Maffei oven på nyheden om handlen.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om motorsportens verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler