Reklame:

Efter TV-program – politiet sigter 21 forhandlere for svindel

Det er politiets vurdering, at de 21 forhandlere har snydt statskassen for næsten 100 millioner kroner i registreringsafgift. 

Efter politiet i oktober foretog ransagninger hos 26 motorcykelforhandlere er 21 af dem nu blevet sigtet for at svindle med registreringsafgiften på motorcykler.

Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Sagen kommer efter, at DR i forbrugerprogrammet ‘Kontant – Statskassen får baghjul’ kunne dokumentere, hvordan motorcykelforhandlere i årevis har snydt statskassen for millioner af kroner.

Finten var at holde priserne på motorcyklerne kunstigt lave for derimod at tage overpris for ekstraudstyr der ikke er afgift på.

LÆS OGSÅ: Henrik har fået 13.500 kr. i bøder – selvom hans bil er helt lovlig

Det er dog ikke alle, der synes, at politiets reaktion er rimelig. Blandt andet stiller advokatfirmaet Bachmann/Partners, som repræsenterer nogle af de svindel-sigtede forhandlere, på bagbenene over beslutningen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Der er efter min vurdering intet belæg for, at der skulle være unddraget et trecifret milionbeløb hos de 26 forhandlere, som er blevet ransaget.

– Politiet er alene kommet frem til så stort et beløb, fordi de har beregnet afgift af alt udstyr, som er blevet monteret på motorcyklerne af forhandlerne efter aftale med kunden.

– Det fremgår imidlertid direkte af registreringsafgiftsloven, at der ikke skal afregnes registreringsafgift af udstyr, der eftermonteres af forhandleren efter aftale med kunden, siger advokat Diana Mønniche i en pressemeddelse.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?