Annonce:

Efter TV-program – politiet sigter 21 forhandlere for svindel

Det er politiets vurdering, at de 21 forhandlere har snydt statskassen for næsten 100 millioner kroner i registreringsafgift. 

Efter politiet i oktober foretog ransagninger hos 26 motorcykelforhandlere er 21 af dem nu blevet sigtet for at svindle med registreringsafgiften på motorcykler.

Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sagen kommer efter, at DR i forbrugerprogrammet ‘Kontant – Statskassen får baghjul’ kunne dokumentere, hvordan motorcykelforhandlere i årevis har snydt statskassen for millioner af kroner.

Finten var at holde priserne på motorcyklerne kunstigt lave for derimod at tage overpris for ekstraudstyr der ikke er afgift på.

LÆS OGSÅ: Henrik har fået 13.500 kr. i bøder – selvom hans bil er helt lovlig

Det er dog ikke alle, der synes, at politiets reaktion er rimelig. Blandt andet stiller advokatfirmaet Bachmann/Partners, som repræsenterer nogle af de svindel-sigtede forhandlere, på bagbenene over beslutningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Der er efter min vurdering intet belæg for, at der skulle være unddraget et trecifret milionbeløb hos de 26 forhandlere, som er blevet ransaget.

– Politiet er alene kommet frem til så stort et beløb, fordi de har beregnet afgift af alt udstyr, som er blevet monteret på motorcyklerne af forhandlerne efter aftale med kunden.

– Det fremgår imidlertid direkte af registreringsafgiftsloven, at der ikke skal afregnes registreringsafgift af udstyr, der eftermonteres af forhandleren efter aftale med kunden, siger advokat Diana Mønniche i en pressemeddelse.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler