Annonce:

Efter flere år i bakgear køber danskerne flere biler

Der blev i 2023 indregisteret næsten 173.000 nye personbiler i Danmark. Det er en fremgang på 17 procent i forhold til året før.

Efter flere år i bakgear købte danskerne i 2023 igen flere nye personbiler. Det viser tal som brancheforeningen De Danske Bilimportører har offentliggjort.

Helt præcist kom der sidste år 172.764 nye biler ud på vejene herhjemme. Det er en stigning på 17 procent i forhold til året før.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver organisationen i en pressemeddelse.

– Ved årsskiftet sidste år var vi usikre på hvad vi kunne forvente, men bilsalget har gennem hele året været i høj fart, og vi er derfor endt et godt sted.

LÆS OGSÅ: Tesla svarer igen – anerkendt medie lyver

– Resultatet er kærkomment ovenpå 2022, der bedst kan karakteriseres som et udfordrende år for branchen. Vi ser frem til fortsat at kunne levere mange nye biler i det kommende år, siger direktør Mads Rørvig.

Direktøren brugte dog også 2023 på at lange ud efter, alle de danske bilister som endnu ikke har købt en elbil. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Samlet set må elbilerne dog tage til takke med en tredjeplads på salgslisterne fra sidste år. Rene fossilbilerne sælger således stadig bedre, når hybriderne regnes med.

Man behøver da heller ikke sælge elbiler for at klare sig godt. Faktisk allerbedst. Toyota har eksempelvis længe stået på, at bilisterne skal have ret til selv at vælge drivmiddel.

Mærkets eneste elbil, den skandaleramte bZ4X, udgjorde da også kun én procent af japanernes samlede salg sidste år.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Herhjemme igen skal vi helt tilbage til 2019 for at finde et år, hvor der blev solgt mere end 200.000 nye personbiler. Noget ekspert forventer, at vi aldrig ser igen. Læs mere om den udmelding her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler