Eksperter enige: Dette bilsalg ser vi aldrig i Danmark igen

De helt vilde dage på det danske bilmarked er forbi. Vi skal vende os til en branche i langt lavere gear.

Dagene hvor bilforhandlerne kunne sælge biler uden at blinke er forbi. Faktisk kommer de rigtigt gode dage i branchen aldrig tilbage. Et nybilsslag på over 200.000 biler ser vi aldrig igen. Det samme gælder brugtvogns-handlen, der – da det gik bedst – rundede 446.000 biler.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I stedet bliver den nye normal, at bilisterne holder på deres biler noget længere. Over for Motormagasinet vurderer Jacob Skjærris, der er Senior Automotive Manager hos revisorfirmaet KPMG, at nybilssalget allerede i år kun lige runder 144.000 biler. Næste år vil vi se en lille forbedring. Men ikke meget.

Den samme tendens ser Bilbasen når det gælder brugte biler. Her var sidste års salg klart toppen, er fornemmelsen. Faktisk kalder man det ‘usandsynligt’, at slaget af brugte biler igen rammer niveauet fra sidste år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk