Efter 25 års fravær – Volvo bygger igen baghjulstrukne biler

Foto: Volvo/PR

Det er et kvart århundrede siden sidst. Men nu har Volvo igen baghjulstrukne biler på programmet.

Der skulle et kinesisk ejerskab til, før Volvo igen ville bygge baghjulstrukne biler. Men nu gør mærket det. De nye XC40 og C40 Recharge-modeller fås med træk på de bagerste hjul.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Noget Volvo ellers ikke har haft på programmet meget længe. Mere konkret i løbet af de sidste 25 år. Det er dog ikke noget, Volvo har gjort meget for at fortælle om. Faktisk er ændringen foretaget i stilhed.

LÆS OGSÅ: Her vil de forbyde salget af nye elbiler i 2035

Og selvom den danske importør godt nok nævner, at man nu har baghjulstrukne biler på programmet igen, skriver man ikke noget om hvorfor. Andet end at mærkets Javier Varela nu mener, at Volvo er blevet ‘endnu mere attraktiv, end mærket var i forvejen’.

Reklameblok:Volvo siger, at XC40 kan køre op til 514 kilometer på én opladning, mens C40 Recharge ifølge WLTP-normen klarer lidt mere. Nemlig 532 kilometer.

Billigst vej til en Volvo på danske nummerplader og med det genfødte baghjulstræk er XC40. Den vil de svenske-kinesere have 417.791 kr. for. Altså mindst.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk